8 Şubat 2019 Cuma


VFS GLOBAL Gaziantep


    VFS GLOBAL Gaziantep, Gaziantep’in İncirlipınar mahallesinde bulunan aracı kurumdur. VFS GLOBAL, Konsolosluklar tarafından yalnızca kısa süreli seyahatler için alınan vizeler üzerinde resmi olarak yetkilendirilmiştir. Ancak VFS GLOBAL’in vizelerin değerlendirilmesinde ve sonuçlandırılmasında herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.


     VFS GLOBAL ise bu kısa süreli vizelerin başvurularında ve vize işlemlerinde Gaziantep’e seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşlarına yardımcı olan bir aracı kurumdur. Kısa süreli seyahatlerden kastedilen 90 günü aşmayan tatil, konferans amaçlı seyahatlerdir. Uzun süreli seyahatlerden ise 90 günü aşan seyahatler kastedilmektedir. Ancak bazı pasaport tiplerine göre de kısa süreli seyahatlerde muaf olma durumu vardır. Bu bilgilere ulaşmak ve ayrıntılı incelemek için vize randevu merkezini ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.


VFS GLOBAL Türkiye Merkezleri

  
  VFS GLOBAL’in Türkiye’de birden fazla başvuru merkezi bulunmaktadır. Konsoloslukların kısa süreli seyahatler için resmi olarak yetkilendirdiği VFS GLOBAL, yurt dışına kısa süreli seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşlarına vize başvuru sürecinde yardımcı olarak, vize işlemlerini yapmaktadır. Ancak vizelerin çıkıp çıkmayacağı kararları Konsolosluklara verilmiştir.


     VFS GLOBAL Türkiye merkezleri, Ankara’da, İstanbul’da Harbiye ve Altunizade ilçelerinde, İzmir’de, Edirne’de, Bursa’da, Bodrum’da, Antalya’da ve Gaziantep’te bulunmaktadır.